Contact mentoren
Elke groep heeft een eigen mentor. De mentor is voor leerlingen en ouders/verzorgers het eerste aanspreekpunt op school. De mentor vormt een belangrijke schakel tussen leerlingen, ouders/verzorgers en de school. De mentor is vaak in staat uw vragen (eventueel na contact met collegae) direct te beantwoorden. Mentoren zijn vóór of ná schooltijd telefonisch of via mail bereikbaar. Ook voor een persoonlijk gesprek kunt u bij de mentor terecht. De mentoren (en overige leerkrachten) zijn vanwege hun lesgevende taak niet bereikbaar tijdens lestijden.
Ouderavonden
In het begin van een schooljaar wordt er een informatieve ouderavond georganiseerd waarin de werkwijze van het nieuwe schooljaar wordt uitgelegd. Drie keer per schooljaar zijn er oudergesprekken met de mentor, leerling en ouders/ verzorgers. Aan de hand van het ontwikkelingsperspectief en het rapport wordt de ontwikkeling van de leerling besproken. Tijdens deze gesprekken staan toekomstperspectief en nieuwe leerpunten centraal.
Er zijn gedurende het schooljaar meerdere thema-ouderavonden die in de jaarkalender vermeld staan.
Informatieverstrekking aan ouders/verzorgers
Om goed met elkaar samen te werken is het van belang dat ouders/verzorgers en school elkaar blijven informeren over belangrijke ontwikkelingen van de leerling. Daarom informeren wij u over relevante zaken die de leerling en de schoolorganisatie betreffen zoals, schoolprestaties, voortgangsrapportages, ouderavonden, toestemming voor onderzoek, nieuwsbrieven etc. Van u verwachten wij dat u de school tijdig informeert over belangrijke ontwikkelingen thuis die van invloed kunnen zijn op het onderwijsleerproces van de leerling.
Ook in geval van echtscheiding heeft u recht op bepaalde informatie over uw zoon of dochter. De school zal beide ouders/verzorgers die na de echtscheiding ouderlijk gezag hebben op een gelijke wijze en (indien mogelijk) op eenzelfde tijdstip informeren. Als één ouder is belast met het ouderlijk gezag, dan informeert de school in eerste instantie alleen de ouder met gezag. De ouder met gezag is wettelijk verplicht de informatie van school door te geven aan de ouder die niet met het gezag is belast. Als de ouder zonder ouderlijk gezag informatie van de school wenst, kan dit door een gesprek aan te vragen bij de directie van de school. In een voorkomend gesprek zal echter geen informatie worden verstrekt die ook niet aan de ouder met ouderlijk gezag verstrekt zal worden. De directie kan informatie weigeren als dit niet in het belang is van de leerling.
In geval van voogdijschap zal de informatieverstrekking aan de gezinsvoogd op eenzelfde wijze verlopen als de informatieverstrekking aan de ouder met ouderlijk gezag.
De school heeft geen informatieplicht aan nieuwe partners. De school verstrekt daarom geen informatie aan de nieuwe relatie, tenzij de ouder met gezag hierin toestemming verleent en tevens aanwezig is bij het gesprek.